שולחנות אחרי החג

פצוע אחרי ארוחת החג

כולם מכירים את השריטות הקטנות, השפשופים והשחיקות שנוצרות על שולחן האוכל  מסכינים, וכלי אוכל אחרים ששורטים את הצבע או הציפוי העליון של השולחן, בייחוד במקום שבו יושבים ילדים, שם גם נוכל למצוא לעיתים יצירות אומנות בשלל צבעים שצוירו על המשטח במקום על נייר- גם לפתרון של זה נגיע בהמשך.

את השריטות והשפשופים הקטנים הללו תוכלו לטשטש ולתקן גם בעצמכם, הצטרפו אלינו ותקראו איך עושים זאת נכון!

במידה והשריטות לא עמוקות וכי רק הלכה או הציפוי העליון של השולחן נשחק, נוכל לראות אותם, להרגיש בחספוס שלהם ואף להבחין בשינויים בצבע.

את השריטות האלו אפשר לטשטש ולהעלים בעזרת חומר לפוליש, בדיוק כמו שעושים לרכב או למרצפות, מנקים היטב מנוזלים ושומנים, מורחים את החומר לפי הוראות היצרן ומנגבים, אני מעדיף לפלש בעזרת כרית ספוג מיוחדת לפוליש שמתחברת למשחזת או מברגה (הכרית לא יקרה ואפשר לקנות אותה בכל חנות לציוד טכני) עדיף לא להניח כלום על המשטח עד ליבוש מלא ולא לחשוף אותו לשמש.

בשולחנות שצבועים בצבע אטום: לבן, שחור וכו.. אפשר למלא את השריטות העמוקות בעזרת טוש (לא על בסיס מים) או צבע אקרילי בגוון המתאים, לחכות לייבוש מלא! ואז לפלש.

אין לפלש לעיתים תכופות מדי מחשש להצהבת גוון המשטח.

בשולחנות המצופים פורמייקה קיימות בעיות נפוצות נוספות: המגע של משטח השולחן עם משטח חם אחר כגון כוס תה או סיר חם, עלול להשאיר סימן ולהכהות את הצבע סביבו. או במידה וזהו נזק של מים שחדרו את הציפוי והגיעו אל הלוח התחתון נבחין בבליטות, מאין גבעות שמרימות את הציפוי ואף מנפצות אותו.

במקרים האלו עדיף להתייעץ עם בעל מקצוע לגבי התיקון, כי לא תמיד ניתן לתקן.

בשולחנות ישנים יותר המצופים בפורניר ולפעמים במספר פורנירים היוצרים שבלונה או ציור על המשטח, הפורניר עלול להתייבש ולהתבקע עם הזמן, אם התפרקה חתיכה תוכלו בקלות להדביק אותה מחדש עם מעט דבק מגע, חשוב לשמור על הרהיטים האלו רחוק משמש ישירה, ולבצע להם ריענון בכל כמה זמן, לשייף מעט וליישם מחדש לכה כציפוי עליון כדי שיחזיקו עוד כמה שנים כי אוטוטו הם יקראו רהיטים עתיקים (;

כמובן שבמידה ואינכם יודעים לבצע את משימת שימור השולחן אנו ממליצים לכם להתייעץ עם בעל מקצוע המתמחה בשיפוץ רהיטים מעץ או שיפוץ שולחנות.

לגבי ילדים ארטיסטים: שימו לב לסוג הצבע שאיתו הם קישטו את השולחן.

טושים, מרקרים וצבעים על בסיס אלכוהול- נקו בזהירות בעזרת אצטון, או חומר המסיר לק, בעזרת מטלית ספוגה נגבו בתנועות סיבוביות ומטלית נוספת לחה כדי להוריד את השאריות.

עפרונות, צבעי גואש וצבעים נוספים על בסיס מים- עם מחק או נגבו בעזרת מטלית לחה ממים וספריי לניקוי חלונות, במקרים קשים שפשפו עם כרית סקוצ’

טיפ: פלשו ונגבו בתנועות מעגליות, ככל שתשקיעו יותר בפילוש המשטח התוצאה תהיה חלקה ומבריקה יותר.

× איך אפשר לעזור?
דילוג לתוכן