6 דברים שלא ידעתם על צביעת רהיטים

תקופת הקורונה השאירה אותנו בבית ועם זאת הציתה בלא מעט מאתנו את אש היצירה לשפץ פריטים, לבנות רהיטים לבית, לגינה, לילדים..אבל מה קורה כשמגיעים לשלב הצביעה?

זה תמיד כיף להתנסות ולתהות בבניית רהיטים מעץ, לנסר, לקדוח, לתכנן חיבורים.. כל אלו הפיכים או ניתנים לתיקון במידה והתגלתה טעות בביצוע.

אך צביעת רהיט היא לא תמיד הפיכה, צביעה לא טובה או לא נכונה יכולה להרוס רהיט ולזרוק לפח שעות של השקעה.

אספנו כמה טיפים שיעזרו לכם להבין את הדבר ”הפשוט” הזה שנקרא צבע:

סילר, סנדסילר, צבע מקשר או צבע יסוד?

 

 כולם אותו דבר! הכוונה היא לחומר המיושם ישירות על עץ חשוף, מעבר לתפקידו במילוי והגנה על העץ מפני מזיקים, הוא גם תורם לצבע הגמר להיתפס ולמלא טוב יותר את השטח הנצבע,  איך נדע באיזה סילר להשתמש? אם בכוונתנו לקבל גימור של עץ טבעי נשתמש בצבע יסוד שקוף, אם הגמר מתוכנן להיות בגוונים צבעוניים נשתמש בצבע יסוד אטום, בצבע לבן. לפני יישום כל סילר ולאחר ייבוש מלא חייבים לשייף ולהחליק את המשטח.

הכי סיזיפי, הכי חשוב!

השיוף- תהליך השיוף יכול להתבצע ע”י מכונות חשמליות, פנאומטיות וניירות שיוף למיניהם, לכל נייר יש את גודל הגרעין שלו. איך נדע איזה נייר צריך? ככל שמספרו גדול יותר ככה הגרעין עדין יותר.  אין פה מדע מדויק! אם אין צורך בשיוף גס, אלא רק להחליק מעט בעדינות נשתמש בניירות שיוף עדינים המיועדים לעץ (יש ניירות שיוף המיועדות לטיח או לפחחות, אלו שונים) ותמיד נתחיל את הפעולה בנייר הגס יותר תחילה ולאחר מכן עם העדין. 

שימוש בנייר גס מדי יכול להרוס משטחים כמו פורניר, סיבית פורמייקה ואם. די. אף.

בשימוש נכון וזהיר בניירות שיוף גסים אפשר להסיר צבע ישן מרהיט או להתחיל איתם תהליך שיוף על עץ לא מהוקצע.

זיכרו! ככל שמשקיעים יותר בשיוף כך תוצאת הגמר תראה טוב יותר.

יאללה צובעים!

בשימוש ביתי עדיף להשתמש בצבעים על בסיס מים אותם לרוב אפשר למצוא בחנויות ‘עשה זאת בעצמך’  וליישם בעזרת מברשת או רולר מספוג לפי הוראות היצרן שעל מיכל הצבע.  תמיד עדיף לצבוע משטח במאוזן, כך נמנע מטפטופים ונזילות.

בדרך כלל נדרשת יותר משכבה אחת של צבע כדי לכסות, חשוב לעבוד בסבלנות ולחכות מעט בין שכבה לשכבה.  במקרה של גימור לכה שקופה- השתדלו למרוח ולהספיג בצורה שווה על פני המשטח. 

תנו לרהיט להתייבש היטב  במקום מוצל  לפני השימוש בו. 

חוץ או פנים? איך נדע באיזה צבע להשתמש? 

צבעים אטומים שעל בסיס מים יתאימו גם לשימוש על רהיטים שעומדים בחוץ, עדיף במקום מוצל כמובן כי השמש הישראלית לא מרחמת, וכמובן לא במקומות בהם הגשם יפגע בהם. 

לגבי גימורים שקופים לעץ כגון דקים, פרגולות, מדרגות עץ חיצוניות וכדומה.. מומלץ ליישם חומרי איסולציה על בסיס מים המיועדים לצביעת עץ בתנאי חוץ (גם את חומר היסוד וגם את הגמר) 

מה לא צובעים!  

כאשר אתם צובעים רהיט, חשוב לדאוג לעטוף ולכסות בעזרת נייר דבק  את הצירים, המסילות, הידיות במידה ולא ניתן לפרקם, גלגלים, בנוסף לחלקי הרהיט שאותם לא צריך לצבוע. 

מה ההבדל בין צביעה ביתית לצביעת עץ תעשייתית? 

יישום צבע בתעשייה נעשה בעיקר בהתזה ע”י מרססים פנאומטים, הצביעה נעשית בתוך חדר צבע (תנור) אטום לאבק ולכלוך אשר בהפעלתו מונע הידבקות של אבק, לכלוך ואדי צבע על השטח הצבוע.

גם בסיס הצבע שונה- צביעה איכותית נעשית בחומרים על בסיס ממסים ופולוריטנים, השילוב שלהם עם ריסוס בחדר צבע אטום גורמים לאידוי ובכך יוצרים שטח צבע מלא וחלק למגע שנשמר לאורך שנים.    

אם הרהיט יקר לליבכם, וההימור גדול מדי. עדיף להתייעץ תחילה עם איש מקצוע המתמחה בחידוש או שיפוץ רהיטים.

× איך אפשר לעזור?
דילוג לתוכן